'Vliegveld Hoogeveen mogelijk broedplaats voor mensensmokkel en drugshandel'

Vliegveld Hoogeveen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Vliegveld Hoogeveen (Rechten: archief RTV Drenthe)
HOOGEVEEN - De elf kleine luchthavens in Nederland zijn gevoelig voor mensensmokkel en drugshandel. De Koninklijke Marechaussee pleit voor meer controle op de vliegvelden, waar nu geen permanent fysiek toezicht is.
Vliegveld Hoogeveen valt ook onder de elf kleine luchthavens. Als het aan de marechaussee ligt, wordt de overheid strenger en moeten piloten de gegevens van passagiers en bemanningen verplicht doorgeven,
.
In een reactie laat een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee weten dat de Nationale Politie verantwoordelijk is voor de politietaak op de kleine luchthavens, de douane voor de controle op goederen en de Marechaussee primair verantwoordelijk is voor de grenscontrole op de kleine luchthavens.

Drugs- en mensenhandel

De omgeving van kleine vliegvelden als Hoogeveen, Budel, Teuge of Vliegveld Midden-Zeeland, wordt door verschillende partijen zoals politie, douane, marechaussee en gemeenten bestempeld als een potentiële verzamelplaats voor criminele activiteiten, waaronder drugs- en mensenhandel.
Meest in het oog springende delicten via kleine luchtvelden waren vorig jaar juli het smokkelen van elf Albanese volwassenen en drie kinderen naar Engeland, en de 60 kilo heroïne die vanuit Engeland naar Duitsland ging maar op vliegveld Teuge werd onderschept.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.