No Surrender-lid uit Assen aangehouden voor geweld

Inval in clubhuis in Emmen vorig jaar (Rechten: ANP)
Inval in clubhuis in Emmen vorig jaar (Rechten: ANP)
ASSEN - Een lid van motorclub No Surrender uit Assen is aangehouden voor afpersing, bedreiging, mishandeling en diefstal.
In 2014 zou hij twee andere leden van No Surrender hebben mishandeld. Voor deze zaak zit captain Henk Kuipers ook vast.
Lees meer: Captain Henk Kuipers van No Surrender opgepakt Een van de slachtoffers moest zijn motor inleveren en een boete betalen. Hij werd tegen zijn wil meegenomen in een auto en gedwongen geld op te nemen bij een pinautomaat. Hij heeft daarna aangifte gedaan. "Het gaat hierbij om bad standings", zegt politiewoordvoerder Sylvia Sanders. "De twee leden werden uit de club gezet. Ze raakten daarbij lichtgewond. Maar de intimidatie hakt er ook echt in."
De aanhouding van de Assenaar is onderdeel van een langlopend onderzoek naar de criminele activiteiten van No Surrender. "De investering in het onderzoek begint zijn vruchten af te werpen. Vaak durven leden of ex-leden niet te praten, maar een van de slachtoffers in deze zaak dus wel."
De politie denkt dat er nog veel meer slachtoffers zijn. "Mogelijk nog tientallen. We sluiten dus meerdere aanhoudingen zeker niet uit. Het onderzoek is voorlopig nog niet afgerond."

Lees meer: ​Tijdlijn: Een jaar na de inval bij motorclub No Surrender

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.