Stelling: Een tik uitdelen in een relatie moet kunnen

Bijna een op de drie Nederlanders vindt partnergeweld onder bepaalde omstandigheden acceptabel (Rechten: Pixabay.com)
Bijna een op de drie Nederlanders vindt partnergeweld onder bepaalde omstandigheden acceptabel (Rechten: Pixabay.com)
ASSEN - Bijna een op de drie Nederlanders vindt partnergeweld onder bepaalde omstandigheden acceptabel.
Dit blijkt uit een onderzoek onder ruim 3.000 Nederlanders dat is uitgevoerd door Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, en Blijf Groep in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction.
Volgens de onderzoekers zijn bijna alle Nederlanders (90 procent) het erover eens dat geweld binnen een relatie niet kan. Maar als respondenten concrete situaties voorgelegd krijgen, zoals overspel of onenigheid over de opvoeding, verschuiven de grenzen. Dan blijkt uiteindelijk dat 29 procent het gebruik van geweld tegen de partner onder bepaalde omstandigheden wel aanvaardbaar vindt, stellen de onderzoekers. Vooral vrouwen zijn het slachtoffer.

Stelling

Bijna niemand is voorstander van geweld. Maar als het gaat om een concrete situatie zoals een partner die kinderen slaat, vindt een op de drie geweld als tegenreactie geen gek idee meer. Wat vindt u?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren was onze stelling: Ik wil zelf mijn burgemeester kunnen kiezen. Een kleine meerderheid van bijna 51 procent is het daarmee eens. Er stemden 1.459 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.