Nuis oppermachtig op 1.000 meter

Nuis pakt goud in Erfurt (Rechten: ANP, Erik Pasman)
Nuis pakt goud in Erfurt (Rechten: ANP, Erik Pasman)
SCHAATSEN - Kjeld Nuis uit Emmen heeft tijdens de Worldcup in Erfurt de 1.000 meter gewonnen. Met een tijd van 1.08.57 hield hij landgenoot Hein Otterspeer bijna viertiende van een seconde achter zich.
Nuis realiseerde de tweede tijd ooit gereden in de Gunda Niemann-Stirnemann Halle, na het baanrecord uit 2009 van de Amerikaan Shani Davis. Otterspeer kwam in de Worldcup tot een eindtijd van 1.08.96. Het brons was voor de Fin Mika Poutala in 1.08.99. Gisteren won Nuis ook al de 500 meter, toen in de B-groep. Vandaag zegevierde hij in de A-groep.

Das en De Vries

Anice Das uit Assen eindigde bij de vrouwen als negende op de tweede 500 meter. De Oostenrijkse Vanessa Herzog schreef de kortste afstand op haar naam (37.88). Linda de Vries uit Smilde werd veertiende op de 1.500 meter. De winst ging naar Ireen Wüst, die met een tijd van 1.55.66 een fractie boven haar eigen baanrecord bleef.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.