Jouw mening: ik wil zelf bepalen of ik bomen op mijn erf kap

Moet je zelf kunnen beslissen of je bomen op je eigen erf kapt? (Rechten: RTV Drenthe / Andries Ophof)
Moet je zelf kunnen beslissen of je bomen op je eigen erf kapt? (Rechten: RTV Drenthe / Andries Ophof)
In de gemeente De Wolden boog de gemeenteraad zich vorige week over de bomenkapwet. Met de huidige regeling mag iedereen bomen op eigen terrein gewoon kappen zonder vergunning.
Uitzonderingen zijn er voor bomen die op een speciale lijst met waardevolle bomen staan, deze mogen niet zonder vergunning omgehakt worden. De regels stammen uit 2012. Daarvoor moest je in
nog voor iedere boom een vergunning aanvragen.
De Natuurvereniging Zuidwolde zou graag zien dat de regeling van voor 2012 weer terugkomt. Volgens de vereniging verdwijnen er nu te veel bomen zonder dat er kritisch over nagedacht wordt.

Lees meer: Natuurvereniging Zuidwolde wil kapregels De Wolden veranderen

Wat vind jij, moet je zelf kunnen beslissen of je bomen op je eigen erf mag kappen, of moet daar iedere keer een vergunning voor worden aangevraagd?

Vorige keer: ook ik doe dit weekend mee aan de tuinvogeltelling

We waren erg benieuwd of jullie allemaal mee zouden gaan doen aan de tuinvogeltelling. De helft gaf aan zeker mee te gaan tellen. Uiteindelijk werd de huismus het meest gezien. In Drenthe werd hij 12.897 keer geteld.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.