​Intentieovereenkomst voor ontwikkeling OutleTT en TT World is bijna rond

Impressie van de OutleTT in Assen (afbeelding: OutleTT Assen BV)
Impressie van de OutleTT in Assen (afbeelding: OutleTT Assen BV)
ASSEN - De plannen voor de ontwikkeling van een OutleTT en TT World zijn bijna rond.
Wethouder Ruud Wiersema heeft de afgelopen weken intensief met alle initiatiefnemers in het gebied gesproken en dit lijkt zijn vruchten af te werpen.
Volgens de wethouder wordt er een dezer dagen een ontwikkelingsovereenkomst getekend met initiatiefnemer Raymond Coronel van winkelcomplex OutleTT. Wiersma zei dit in antwoord op vragen van VVD-raadslid Martin Rasker. Die was benieuwd naar de stand van zaken, omdat de vorige intentieovereenkomst in november was verlopen.
Lees meer: Assen verder met OutleTT: 'Ergens voor staan, ergens voor gaan!'
Totaalplan
Ruim een jaar geleden trok ondernemer Raymond Coronel zijn plannen voor een groot fashioncomplex in, omdat er in Provinciale Staten geen meerderheid voor was. Wiersema verwacht met een totaalplan voor de ontwikkeling van het gebied bij het TT Circuit meer kans te hebben bij de provincie.
Hij is daarom bezig met een plan met daarin zowel het outletcentrum outleTT, als de andere initiatieven zoals Ice World, Terra Experience, TT Plaza en TT Hotel.

Grote stappen

Elke vrijdag zit Wiersema daarom met de verschillende ondernemers in zogenaamde werkateliers. “Ook wat betreft TT World hebben we grote stappen gemaakt, maar het spel wordt stevig gespeeld. Het gesprek is constructief, maar er is een grote diversiteit in belang", aldus Wiersema.
Wiersema verwacht dat er binnen twee weken meer duidelijkheid komt over de plannen.
Bekijk ook: rtvdrenthe.nl/foc

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.