Zoek het uit! - Oorlog in Coevorden of stroom opwekken in de Drentse Hoofdvaart?

Wat wilt u weten? (foto's: Pixabay)
Wat wilt u weten? (foto's: Pixabay)
ASSEN - Waarover zou jij meer willen weten, de Tweede Wereldoorlog in Coevorden of de mogelijkheid tot het opwekken van stroom in de Drentse Hoofdvaart? Stem op deze ingestuurde vragen, en wij zoeken het uit!
Volgens de overgrootmoeder van de anonieme vragensteller liepen er in de Tweede Wereldoorlog tunnels onder Coevorden. Bij de watertoren, de gracht en het park zouden de tunnels van nut zijn geweest om mensen te helpen de Duitsers te ontvluchten. Maar wat klopt er van dit verhaal?
In de Drentse Hoofdvaart zit nogal wat hoogteverschil. Daardoor zit er veel stroming in het water. Een anonieme vragensteller vroeg zich af of het dan niet mogelijk is om stroom op te wekken in de Drentse Hoofdvaart, bijvoorbeeld met een schoepenrad.

Stem nu op de vraag waarvan je graag ziet dat wij het antwoord gaan uitzoeken. Heb je zelf een vraag waarvan je denkt: 'Zoek het uit!'? Stuur hem in en wie weet gaan wij binnenkort op zoek naar het antwoord!

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.