Assen tekent morgen met partijen voor TT World

Impressie van de OutleTT in Assen (afbeelding: OutleTT Assen BV)
Impressie van de OutleTT in Assen (afbeelding: OutleTT Assen BV)
ASSEN - De gemeente Assen tekent morgenmiddag met een groep investeerders voor de ontwikkeling van TT World bij het TT Circuit.
De overeenkomst houdt in dat er naast een OutleTT bij Assen-Zuid, ook gewerkt wordt aan IceWorld Drenthe en de attractie Terra Experience door VolkerWessels, TT Plaza door een groep investeerders en outdoor-activiteiten op het terrein van het voormalige Verkeerspark.

Lees meer: Intentieovereenkomst voor ontwikkeling OutleTT en TT World is bijna rond

Of Re-Z Ontwikkeling ook meedoet, met realisatie van het TT Hotel, is nog onduidelijk. Assenaar Henk Ziengs is eigenaar van Re-Z Ontwikkeling, en is tegenstander van realisatie van een outletcentrum bij het TT Circuit.

Totaalplan

Assen wil de ontwikkeling van de toeristisch-recreatieve zone bij het TT Circuit in het totaalplan TT World onderbrengen, om zo meer kans te maken bij de provincie voor medewerking aan het winkelproject OutleTT van Raymond Coronel. Het outletcentrum met zo'n zeventig winkels in merkkleding strandde ruim een jaar geleden, omdat er bij de provinciale politiek onvoldoende steun bleek voor een winkelcomplex in de weilanden langs de snelweg. Inmiddels heeft Coronel zijn plan voor de OutleTT aangepast.

Lees meer: Minder op fashiontour in OutleTT Assen

Oud-wethouder Willem Smink (PvdA) van Groningen en oud-bestuursvoorzitter van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, begeleidt het proces tussen de ontwikkelaars, om die zoveel mogelijk op één lijn te krijgen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.