Achilles 1894 buigt vroege achterstand om tegen SDO

Achilles 1894 in actie op een archieffoto (Rechten: RTV Drenthe)
VOETBAL - Achilles 1894 keek vanmiddag in de uitwedstrijd tegen middenmoter SDO na achttien minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan, maar stapte uiteindelijk toch als winnaar van het veld. 2-5 werd het in Bussum.
Dankzij de zege klimt Achilles 1894 naar plek drie in de hoofdklasse A. De Assenaren hebben evenveel punten als nummer twee Hollandia, maar een wedstrijd meer gespeeld. De achterstand op koploper SJC bedraagt vier punten. Die andere Drentse hoofdklasser, MSC, ging fors onderuit bij Alphense Boys: 6-1. De Meppelers staan na vandaag 9e.
Theo Visser zette de thuisploeg al snel na het beginsignaal op voorsprong, waarna Kick van Aelst de voorsprong verdubbelde. Stan Haanstra maakte kort voor rust de aansluitingstreffer.
Snel na de hervatting bracht Haanstra met zijn tweede Achilles 1894 weer op gelijke hoogte, om er na een uur spelen ook 2-3 van te maken. Dankzij een eigen goal van SDO werd het 2-4 en in de slotfase bepaalde David Modderman de eindstand op 2-5.
Dankzij de zege klimt Achilles 1894 naar plek drie in de hoofdklasse A. De Assenaren hebben evenveel punten als nummer twee Hollandia, maar een wedstrijd meer gespeeld. De achterstand op koploper SJC bedraagt vier punten.