Raad Stadskanaal: Wij willen kraamafdeling in Refaja houden

Het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal (Rechten: Treant Zorggroep)
Het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal (Rechten: Treant Zorggroep)
STADSKANAAL - Verschillende raadsfracties in Stadskanaal zijn geschrokken van het bericht dat Treant Zorggroep overweegt om één of twee van de drie verloskundeafdelingen te verplaatsen.
De zorggroep onderzoekt of de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde kunnen worden samengevoegd. Volgens medewerkers is er intern gezegd dat er een onderzoek komt naar concentratie in Emmen, meldt
. Dat betekent dat de afdeling verloskunde in het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal en Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen mogelijk gaan sluiten.

Lees meer: Mogelijk één kraamafdeling voor drie Treant-ziekenhuizen

Volgens vele partijen in de gemeenteraad is sluiting van de afdeling verloskunde in het Refaja Ziekenhuis niet aan de orde, meldt RTV Noord.

Geschrokken

"We zijn geschrokken van de berichtgeving", stelt fractievoorzitter Gert-Jan Boels (CDA). "Steeds duiken dergelijke berichten weer op. Dit baart ons grote zorgen."
Die vrees wordt gedeeld door Gemeentebelangen Stadskanaal, de PvdA en de SP. "Laten we stelling nemen", zegt PvdA-raadslid Theo Klinkhamer. '"Wij willen onze kraamafdeling hier behouden, laat dat duidelijk zijn. We kunnen niet akkoord gaan met concentratie van de afdeling verloskunde op een andere plek."
PvdA-wethouder Francis Boen wil niet op de zaken vooruitlopen. "Ik zou graag willen verwijzen naar de feitelijke berichtgeving van Treant", stelt hij.

'Nog geen besluit'

"Wij hebben vanmiddag met elkaar gesproken als Zorgtafel. Daar was bestuursvoorzitter Carla van de Wiel ook bij. Het scenario van concentratie van de afdeling verloskunde houdt Treant tegen het licht, maar er ligt geen besluit. Daarom zou ik willen oproepen om vooral bij de feiten te blijven. De berichtgeving van de verslaggever van Dagblad van het Noorden, laat ik voor zijn rekening."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.