No Surrender-leider uit Klazienaveen aangehouden voor aansturen criminele organisatie

Een 54-jarige leider van No Surrender uit Klazienaveen is aangehouden (Rechten: Bas Czerwinski/ANP)
Een 54-jarige leider van No Surrender uit Klazienaveen is aangehouden (Rechten: Bas Czerwinski/ANP)
KLAZIENAVEEN - De politie heeft vanochtend in Klazienaveen een 54-jarige leider van motorclub No Surrender aangehouden. De man wordt ervan verdacht leiding te geven of in elk geval deel te nemen aan een landelijk opererende criminele organisatie.
Ook wordt de man verdacht van twee geweldsdelicten. Hij zou in 2015 betrokken zijn geweest bij tenminste twee zware mishandelingen. Dit zou mogelijk in combinatie zijn met diefstal, afpersing en bedreiging.

Bewijsmateriaal

Het geweld zou zijn gebruikt tegen leden van de motorclub die gedwongen werden de club in bad standing te verlaten. Daarbij wordt in sommige gevallen de motor van het lid in beslag genomen door de club.
In de woning van de verdachte wordt gezocht naar ondersteunend bewijsmateriaal en informatie over criminele activiteiten in georganiseerd verband.
De Klazienavener is niet het eerste No-Surrenderlid dat vastzit voor het leiding geven aan een landelijk opererende criminele organisatie. Twee andere nationale leiders van dezelfde motorclub zitten hiervoor ook vast. Zij werden dinsdag 12 december en woensdag 14 februari aangehouden. Onder hen is Henk Kuipers uit Emmen.
Lees meer: Captain Henk Kuipers van No Surrender opgepakt voor mishandeling en bedreiging
Onderzoek No Surrender
De aanhouding maakt onderdeel uit van een langer lopend onderzoek naar criminele activiteiten binnen motorclub No Surrender. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.