Stelling: Een schooldag missen om eerder op vakantie te gaan moet kunnen

Een dagje ziekmelden, is dat erg? (Rechten: ANP / Bart Maat)
Een dagje ziekmelden, is dat erg? (Rechten: ANP / Bart Maat)
ASSEN - Zouden ouders hun kinderen best een dagje ziek mogen melden, om zo eerder op vakantie te gaan? Vandaag is de laatste dag voor de voorjaarsvakantie, dus er zijn waarschijnlijk kinderen die vandaag al weggaan.
Luxeverzuim heet dit. In de gemeente Emmen wordt er daarom vandaag
. Mensen die betrapt worden, kunnen rekenen op een boete van ongeveer 100 euro per dag, per kind. Ambtenaren bellen dan steekproefsgewijs aan bij adressen waar een ziekmelding is gedaan. "Is niemand thuis, dan doen we een briefje in de bus met de vraag contact met ons op te nemen", aldus de gemeente.

Stelling

Wat vindt u? Is het geen probleem om een kind een dagje ziekte te melden? Of moeten leerplichtambtenaren hier gewoon hard tegen optreden?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat jouw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we u of aanstaande ouders verplicht op 'ouderschapsgym' moeten. Bijna 20 procent was het daarmee eens, ruim 80 procent oneens. In totaal brachten 1.343 mensen hun stem uit.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.