FC Emmen profiteert niet van nieuw puntenverlies NEC

VOETBAL - FC Emmen is er niet in geslaagd om de zesde zege op rij te boeken. De Drentse club kwam in Leeuwarden niet verder dan 1-1 tegen Cambuur.
Door het gelijkspel profiteerde de ploeg van trainer Dick Lukkien niet van nieuw puntenverlies van NEC. De club uit Nijmegen speelde op eigen veld met 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard. Daardoor blijft het verschil tussen NEC en FC Emmen vijf punten en dat met nog twaalf duels te spelen.

Overrompelend begin

Cambuur, met oud FC Emmen-trainer René Hake, startte zoals FC Emmen het verwachtte. Met veel druk naar voren en in een hoog tempo. FC Emmen had het moeilijk, kwam voetballend niet onder de druk uit en speelde bovendien in een te laag tempo, al vond Lukkien dat daarvoor ook de credits naar de thuisclub moesten.

Emmen het gevaarlijkst

Ondanks de druk van Cambuur waren de kansen in de eerste helft eigenlijk op één hand te tellen. De grootste waren in het eerste kwart van de wedstrijd voor Emmen. Anco Jansen zag een schot gekeerd worden door doelman Erik Cummins en een poging van Youri Loen belandde op de lat. Cambuur was één keer dichtbij, maar Daniel Crowley zag zijn inzet met moeite gekeerd worden door Dennis Telgenkamp.

Strafschop

In de 27e minuut kwam Cambuur op voorsprong uit een strafschop na zwak uitverdedigen van Nick Bakker, die de bal in zijn eigen zestien zomaar inleverde. Cambuur nam over en de voorzet van Crowley kwam tegen de arm van Jeroen Veldmate. Alvin Daniels schoot de penalty vervolgens beheerst in. Bijna kwam Cambuur daarna op 2-0, nadat Bakker een voorzet beroerde. De paal redde de Drentse club.

Herstel

FC Emmen kwam daarna beter in de wedstrijd, werd vaster aan de bal alleen speelde de ploeg in een te laag tempo om de defensie van Cambuur te verrassen. Dat bleek ook in de beginfase van de tweede helft het geval. Met Mario Bilate voor Hilal Ben Moussa en Norair Mamedov voor Youri Loen kwam er meer dreiging in de ploeg en dat resulteerde in de 71e minuut in de verdiende gelijkmaker. Cas Peters was de gevierde man. Hij maakte na een mooie steekpass van Jansen zijn twaalfde treffer van het seizoen.

Kansen op meer

Na de 1-1 kreeg FC Emmen kansen op meer, alleen kwam de eindpass in drie gevallen niet aan. Cambuur overleefde en pas in de slotfase kwamen ook de Friezen er weer een paar keer gevaarlijk uit. Oud FC Emmen-speler Issa Kallon was het dichtst bij succes, maar zijn inzet werd gekeerd door Telgenkamp.