De Huttenheugte scoort slecht op 'bacterielijst' van Consumentenbond

Veertien vakantieparken kwamen niet goed uit de test (Rechten:Pixabay)
Veertien vakantieparken kwamen niet goed uit de test (Rechten:Pixabay)
DALEN - Mystery-onderzoekers van de Consumentenbond hebben bij dertig vakantieparken door heel Nederland geïnspecteerd hoe schoon ze zijn. Bij vier huisjes zaten opvallend veel bacteriën. Een daarvan is van Center Parks De Huttenheugte in Dalen.
Center Parks betreurt de uitkomst. Het vakantiepark geeft aan de tests van bij de huisjes serieus te nemen en belooft maatregelen te nemen. De andere drie parken waar veel bacteriën werden aangetroffen, zijn Landal Miggelenberg, Hogenboom Bungalowpark & Villapark Familyland en Vakantiepark de Groene Heuvels. De test werd gedaan op basis van microbiologische monsters van bijvoorbeeld de douchevloer, deurklink en eettafel.

Schimmel en poepbacteriën

De onderzoekers deden bij alle parken ook een inspectie met onder meer een uv-lamp die sporen van urine, bloed en andere lichaamsvloeistoffen zichtbaar maakt. Veertien huisjes bleken niet schoon genoeg. Vooral de muren in de keuken, de wc en badkamer waren vies.
Ook stof, haren, schimmel, beestjes, druipsporen en zelfs poepbacteriën werden door de onderzoekers aangetroffen. De conclusie was dan ook dat veel vakantiebungalows niet goed worden schoongemaakt.
De huisjes van Roompot Aquadelta en Vakantiepark de Groene Heuvels scoorden alles bij elkaar opgeteld het slechtst.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.