Ook assistent-trainers verlengen bij FC Emmen

De complete technische staf van FC Emmen :vlnr. Casper Goedkoop, Dick Lukkien, Bas Sibum, René Grummel en Richard Moes (Rechten: RTV Drenthe)
De complete technische staf van FC Emmen :vlnr. Casper Goedkoop, Dick Lukkien, Bas Sibum, René Grummel en Richard Moes (Rechten: RTV Drenthe)
VOETBAL - Niet alleen met hoofdtrainer Dick Lukkien bereikte de clubleiding van FC Emmen een akkoord voor een nieuw contract, ook met de overige leden van de technische staf schoven directeuren Wim Beekman en Ben Haverkort met succes om tafel.
De club betitelde het zelf als een 'vierklapper' op technisch gebied, maar eigenlijk mag je het een vijfklapper noemen want eerder bereikte de Drentse club al een akkoord met René Grummel die niet alleen assistent-trainer is, maar ook Hoofd Jeugdopleiding.


FC Emmen verlengde het contract met 1e assistent Casper Goedkoop met één seizoen, keeperstrainer Richard Moes blijft nog twee jaar aan de club verbonden en Bas Sibum, die assistent-trainer en coach van oudste jeugd is, verlengde zijn contract met drie seizoenen.

Trainer voor de toekomst

Sibum wordt bij FC Emmen gezien als een trainer voor de toekomst. Haverkort: "We hopen hem op de cursus Coach Betaald Voetbal te krijgen en of hij dan een toekomstig hoofdtrainer van FC Emmen is, dat is natuurlijk lastig te zeggen. Je weet niet wat er in de komende jaren gebeurt, maar stel hij slaagt met succes voor de cursus en de plek voor hoofdtrainer komt vrij, dan is het niet ondenkbaar."
Bestuursvoorzitter Ronald Lubbers legt uit dat er heel bewust voor verschillende contractduren is gekozen. "Zo zetten we onszelf niet schaakmat als er tussentijds iets gebeurd in de trainersstaf. Bovendien zien we Bas als een coming man als trainer. Hij krijgt hier de mogelijkheid zich te ontwikkelen. Daarom hebben we ook heel bewust het contract met Casper Goedkoop met één jaar verlengd, maar het is niet ondenkbaar dat we na dit seizoen nogmaals met hem verlengen."

Onze jeugd is zeer belangrijk

Lukkien is blij dat hij zijn complete staf bij elkaar houdt. "Wat goed is moet je behouden, ook op de manier waarop we nu werken en daarbij doel ik ook op de jeugdopleiding. De stap vanuit de Onder 19 naar de selectie wordt steeds kleiner en op een gegeven moment moeten we natuurlijk echt de vruchten gaan plukken uit de jeugdopleiding en daar heb je een goede trainer voor nodig en dat is Bas."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.