Broers vrijgesproken voor uitgaansgeweld in Emmen

De broers werden vandaag vrijgesproken voor uitgaangsgeweld in Emmen (Rechten: Pixabay.com)
De broers werden vandaag vrijgesproken voor uitgaangsgeweld in Emmen (Rechten: Pixabay.com)
EMMEN/GRONINGEN - Twee broers van 26 en 23 jaar uit Emmen en Klazienaveen hoeven niet de cel in. De mannen werden verdacht van openlijke geweldpleging, de rechtbank sprak de mannen vandaag vrij. Het openbaar ministerie eiste twee weken geleden nog een jaar cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk.
De rechtbank kwam tot een vrijspraak omdat er onvoldoende bewijs was en er tegenstrijdige verklaringen waren afgelegd.
Lees meer: Twee broers horen jaar cel tegen zich eisen voor uitgaansgeweld in Emmen
Vechtpartij
Het incident speelde zich af in de nacht van 15 december 2015 in het centrum van Emmen. Een ruzie mondde die nacht uit in een vechtpartij. Hierbij waren meerdere groepen betrokken. Tijdens een ruzie werd een fietser tegen de grond gewerkt en vervolgens geslagen. Een andere fietser bemoeide zich ermee. Zo ontstonden meer vechtpartijen. Eén slachtoffer liep hoofdletsel op en verwondingen aan schouder en ribben, één slachtoffer moest naar het ziekenhuis.

Ontkennen

Beide mannen ontkenden van meet af aan schuldig te zijn. Wel had één van hen zich verweerd tijdens een ruzie, maar dat hij kon zich weinig herinneren omdat hij alcohol had gedronken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.