Stelling: Ik wil overal met contant geld kunnen betalen

Wilt u overal nog met contant geld kunnen betalen? (Rechten: Pixabay.com)
Wilt u overal nog met contant geld kunnen betalen? (Rechten: Pixabay.com)
ASSEN - In steeds meer gemeenten kan alleen nog met een pinpas betaald worden aan gemeentelijke balies.
schrijft dat mensen aan de balies in onder meer Leiden, Amersfoort, Deventer en Tilburg niet meer contant kunnen betalen. De Nationale ombudsman vindt dat ouderen, die liever contant betalen, daartoe de mogelijkheid moeten houden, meldt
.
De gemeenten kiezen voor pinnen omdat dit veiliger is, maar ook omdat het tijd en kosten bespaart doordat het niet langer nodig is wisselgeld in huis te hebben en kassa's op te maken.
Contant betalen is in ons land steeds minder populair aan het worden. Van alle landen uit de Eurozone betalen wij het minst met contant geld, zo schreef het NRC in november vorig jaar naar aanleiding van een gepubliceerd onderzoek van de Europese Centrale Bank.

Stelling

Wat vindt u? Moet cashgeld worden afgeschaft of wilt u overal nog gewoon met contant geld kunnen betalen?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over dieselauto's: Ook Drentse steden moeten dieselauto's weren. Van de 2.028 stemmers wil ruim 73 procent niet dat Drentse steden dieselauto's gaan verbieden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.