Zelfs de paspoppen worden gecontroleerd in Emmen voor komst Wilders

EMMEN - De komst van PVV-leider Geert Wilders zorgt voor de nodige veiligheidsmaatregelen in Emmen. Zo is er veel politie op de been en kunnen inwoners van het centrum hun vuilnis niet weggooien omdat de vuilnisbakken zijn afgesloten. En worden er inspectierondjes gedaan.
Een winkeleigenaar vertelde dat zelfs de paspoppen buiten gecontroleerd werden.
Het winkelend publiek op de markt reageert wisselend op de komst van Wilders. Van 'Ik vind het mooi' tot 'Wat is hier aan de hand? Komt de koning?'
PVV-leider Geert Wilders komt rond 13.00 uur in Emmen aan om campagne te voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen. Om 13.00 uur start de PVV-leider bij de Hema. Daarna gaat hij over de warenmarkt om te eindigen met een bezoek aan het woon/zorgcomplex de Holdert.
Lees meer: 'Geert Wilders en de antifascisten moeten niet tegenover elkaar komen te staan'
Antifascisten
De antifascistische actiegroep AFA Noord demonstreert in Emmen. De groep wil een tegengeluid laten horen. Bij het gemeentehuis is een vak afgezet met dranghekken om te demonstreren. Burgemeester Eric van Oosterhout zei eerder tegen RTV Drenthe dat de groep overleg heeft gehad met de politie en dat er maatregelen zijn genomen. ''Het is het ene geluid en het andere geluid. Maar je moet het zo organiseren dat er geen gedoe van komt.''

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.