Minister van Landbouw betreurt uitspraken kalverfraude

Minister Carola Schouten betreurt uitspraken over kalverfraude (Rechten: Bart Maat/ANP)
Minister Carola Schouten betreurt uitspraken over kalverfraude (Rechten: Bart Maat/ANP)
RIJSWIJK - Minister van Landbouw Carola Schouten betreurt dat bij de 'kalverfraude'  het beeld is ontstaan dat melkveehouders op grote schaal fraudeerden. "Ik heb onderschat wat de impact is geweest door dit zelf zo naar buiten te brengen", zegt zij vandaag in de Volkskrant.
Schouten maakte begin februari bekend dat van 2.100 boerderijen geen dieren mochten worden aan- en afgevoerd, wegens fouten in hun kalverenadministratie. Ze sprak van 'geknoei' en 'fraude', waardoor het beeld ontstond dat boeren op grote schaal met hun administratie rommelden, iets wat haar op grote kritiek van de sector kwam te staan. Inmiddels hebben 1700 van de geblokkeerde bedrijven hun administratie op orde.
Lees meer: Fraude in melkveesector is schromelijk overdreven
In de Volkskrant erkent Schouten dat ze niet wist in hoeverre sprake was van fouten of van gesjoemel en dat ze heeft onderschat hoe haar woorden overkwamen. "Het was echt niet mijn intentie om een hele sector weg te zetten", zegt Schouten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.