Detailhandel Noord: Winkeliers blij met provinciale streep door komst outletcenter

Het outletcenter in Assen gaat niet door. Winkeliers in de binnenstad van Assen zijn blij, volgens Detailhandel Nederland (afbeelding: OutleTT Assen BV)
Het outletcenter in Assen gaat niet door. Winkeliers in de binnenstad van Assen zijn blij, volgens Detailhandel Nederland (afbeelding: OutleTT Assen BV)
ASSEN - Detailhandel Nederland, MKB Noord en InRetail zijn blij met het besluit van Gedeputeerde Staten om niet naar de Provinciale Staten te komen met een voorstel voor een Factory Outlet Center (FOC).
Dit laten de organisaties in een gemeenschappelijke verklaring weten.

Lees meer: Provincie zet streep door komst outletcenter Assen

Volgens woordvoerder Viktorija van Zijp staan ook gemeenten Hoogeveen, Veendam, Smallingerland en Stadskanaal achter het besluit. Eerder deze week ging al een brief rond waarin ondernemers en gemeentebesturen uit de regio zich negatief uitlieten over de gevolgen van een eventuele komst van het FOC. Die zou eind deze week naar de provincie gestuurd worden. Die actie lijkt nu niet meer nodig.

'Desastreuze gevolgen'

"De komst van het FOC zou desastreuze gevolgen kunnen hebben voor de retail in de regio", staat er in het bericht te lezen. "De binnenstad van Assen, de provinciehoofdstad, heeft een leegstand van 21,9 procent, dat is bijna drie keer zoveel als het landelijk gemiddelde van 7,8 procent. De komst van het FOC zou de leegstand alleen maar versterken."
De organisaties sluiten hoopvol af: "Nu het plan van de baan is, kunnen we gezamenlijk als regio verder aan de slag, met enerzijds de duidelijke focus op onze binnensteden en dorpskernen en anderzijds een bovenregionale leisure attractie die niet kannibaliseert op de binnensteden en dorpskernen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.