Wegen Kemkers en FC Groningen scheiden

Kemkers vertrekt bij FC Groningen (Rechten:ANP/Vincent Jannink)
Kemkers vertrekt bij FC Groningen (Rechten:ANP/Vincent Jannink)
PEIZE - Gerard Kemkers en FC Groningen gaan uit elkaar. Uit verschillende gesprekken is gebleken dat beide partijen verschil van inzicht hebben over de te varen koers van de club.
Kemkers, woonachtig in Peize, is sinds 2014 in dienst bij FC Groningen als manager Topsport en Talentontwikkeling. Hij is onder meer verantwoordelijk voor de realisatie van het Topsportzorgcentrum. Zijn contract loopt op 1 december af, meldt
.

Verandering

FC Groningen koos een paar jaar geleden voor een verandering binnen de club. Er werd ingezet op jeugdopleiding, meer gebruik van data en wetenschap en de invoering van topsportmentaliteit. Gerard Kemkers en hoofd jeugdopleiding Caspar Dekker waren daarvan de trekkers.

Koerswijziging

Vorige maand maakte FC Groningen bekend afscheid te nemen van Caspar Dekker. De club liet toen weten graag verder te willen met Kemkers. Nu ook Kemkers vertrekt rijst de vraag of na vier jaar wordt afgestapt van de ingezette koerswijziging.
Bij FC Groningen is voorlopig niemand bereikbaar voor commentaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.