Venetië: 'Absoluut niet teruggetrokken voor WK wielrennen'

Venetië wil 'gewoon' de WK wielrennen naar Italië halen (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
Venetië wil 'gewoon' de WK wielrennen naar Italië halen (Rechten: Kim Stellingwerf/RTV Drenthe)
WIELRENNEN - De regio Venetië heeft met klem laten weten zich nog steeds kandidaat te willen stellen voor de organisatie van de WK wielrennen in 2020.
Eerder in de week werd bekend dat de internationale wielerunie UCI aan Noord-Nederland had gevraagd het evenement in dat jaar naar zich toe te halen.

Lees meer: 'WK wielrennen toch in 2020 naar het Noorden'

De Stichting Cycling Championships Northern Netherlands onderzoekt nu de mogelijkheden daartoe.

'Venetië ligt op schema'

"Ons comité heeft zich absoluut niet teruggetrokken'', zo weersprak de Italiaanse 'Commissie Veneto 2020' eerdere meldingen van de UCI.
Volgens die commissie is de organisatie van de WK wielrennen in 2020 tijdens het vorige kampioenschap in het Noorse Bergen aan Italië toegewezen. "We hebben een compleet technisch dossier gepresenteerd, dat op dat moment door de UCI als positief werd beoordeeld", zegt voorzitter Claudio Pasqualin, voorzitter van de Commissie Veneto, in een verklaring.

'Volle overtuiging'

"We zijn met volle overtuiging bezig het project tot een succes te maken. We gaan er nog steeds van uit dat we voldoende op schema liggen om de deadline te halen om aan alle voorwaarden te voldoen", zegt Pasqualin.

Lees meer: Renate Groenewold: Gewoon door met onze plannen voor WK

In juni wordt de definitieve beslissing over de locatie van de WK door de UCI bekendgemaakt.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.