Zes ton voor uitbreiding Gevangenismuseum Veenhuizen

Geld voor Gevangenismuseum (Rechten: RTV Drenthe)
Geld voor Gevangenismuseum (Rechten: RTV Drenthe)
VEENHUIZEN - De provincie Drenthe stelt 400.000 euro beschikbaar voor de verbouwing van de zuidvleugel van het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Met het geld kunnen de expositiemogelijkheden en de publieksruimten worden uitgebreid.
Gedeputeerde Cees Bijl maakte dat vanmiddag bekend tijdens
van de nieuwe expositie in het Gevangenismuseum.

Belangrijke rol

Volgens Bijl vervult het Gevangenismuseum een belangrijke rol in Drenthe. "Als economische trekker in Veenhuizen, als relevant museum voor onze provincie en als bezoekerscentrum voor kandidaat-werelderfgoed de Koloniën."

Lees meer: Jaar van de waarheid voor miljoenenverbouwing Gevangenismuseum

Vanmiddag werd ook bekend dat de gemeente Noordenveld twee ton bijdraagt aan de verbouwingskosten. "Het museum is een belangrijke publiekstrekker die onmisbaar is als aanjager van het toerisme en de lokale economie in Veenhuizen en daarbuiten", aldus burgemeester Klaas Smid van Noordenveld.
Twee weken geleden kreeg het Gevangenismuseum al 600.000 euro van de BankGiro Loterij. Het museum legt zelf ruim zeven ton op tafel voor de uitbreiding en verbouwing die bijna twee miljoen kost. Begin 2019 moeten de werkzaamheden beginnen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.