FC Emmen faalt in alle opzichten tegen FC Dordrecht: 1-3

Cas Peters kopt, maar kwam tegen FC Dordrecht niet in het stuk voor (Rechten: Gerrit Rijkens)
Cas Peters kopt, maar kwam tegen FC Dordrecht niet in het stuk voor (Rechten: Gerrit Rijkens)
VOETBAL - Dick Lukkien was deze week jarig en kreeg vlak voor het thuisduel tegen FC Dordrecht de bronzen stier uitgereikt als 'beste trainer in de 3e periode', maar een feestavond werd het niet. Sterker nog. FC Emmen speelde een dramatisch duel en ging met 1-3 onderuit.
Door de nederlaag zakt FC Emmen een plek op de ranglijst, naar plek 6. Het gat naar de eerste concurrent voor een rechtstreekse plek in de halve finale van de play-offs, en dat is na vanavond FC Dordrecht, is geslonken naar vijf punten. De nieuwe koploper in de Jupiler League is overigens Fortuna Sittard.

Twee fouten in de opbouw

De start van Emmen was onthutsend. Twee keer ging de ploeg van trainer Dick Lukkien gruwelijk in de fout. In de tiende minuut leverde Keziah Veendorp de bal zomaar in bij Dennis Mahmudov die de 0-1 aantekende. Amper twee minuten later ging het opnieuw mis. Ditmaal begon het gestuntel bij Jeroen Veldmate en profiteerde Robert Mutzers, die na een redding van Dennis Telgenkamp op het schot van Mahmudov in de rebound scoorde. Kort voor rust had de thuisclub, inmiddels al zonder Mario Bilate (die vanwege een liesblessure werd vervangen door Norair Mamedov), de achterstand kunnen verkleinen. Een mooie pass van Gersom Klok bereikte Youri Loen, maar de middenvelder van FC Emmen had teveel tijd nodig om tot een schot te komen.

De genadeklap

De goede bedoelingen van FC Emmen in de tweede helft konden binnen zeven minuten de prullenbak in. Mutzers scoorde zijn tweede treffer nadat hij simpel de zestien in kon dribbelen, Jeroen Veldmate passeerde en vervolgens de bal langs Telgenkamp schoot: 0-3.

Vrije bal Loen

Tien minuten voor tijd deed Emmen via een fraaie vrije bal van Youri Loen nog iets terug, maar verder dan 1-3 kwam Emmen niet.
Overigens verliet invaller Mamedov een kwartier voor tijd geblesseerd het veld. Of hij (en ook Mario Bilate) fit genoeg zijn voor het duel maandag bij MVV is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.