Eenvoudige zege voor Alcides tegen Nieuw Buinen

Alcides (Rechten: Archief RTV Drenthe)
VOETBAL – De eerste wedstrijd van de zondag 1e klasse F werd zaterdagavond gespeeld tussen koploper Alcides en degradatiekandidaat Nieuw Buinen. In Meppel won de thuisploeg onder meer door een hattrick van Frank Fokke eenvoudig met 4-1.
Vrije bal

Foke zorgde al vroeg in de wedstrijd voor de openingstreffer en kort na de 1-0 ging de bal op de penaltystip. Martin Van’t Ende benutte dit buitenkansje feilloos: 2-0.
Nog voor rust kwam Alcides uit een vrije bal, genomen door Fokke en door de muur van richting veranderd, op 3-0 en leek het duel gespeeld, maar Samad Faraouni rondde een counter van Nieuw Buinen beheerst af waardoor de ruststand 3-1 werd.

Hattrick

In de tweede helft was Alcides weliswaar minder dominant, maar kwam er nog wel een goal. In de slotfase was het opnieuw Fokke die met zijn derde goal van de avond de eindstand op 4-1 bracht.
Alcides lijdt dus geen puntenverlies en kan op Eerste Paasdag kijken hoe de concurrentie in de titelstrijd het er vanaf brengt.