OM in hoger beroep tegen alle straffen voor woningoverval Gees

De verdachten van de woningoverval in Gees (tekening: Annet Zuurveen)
De verdachten van de woningoverval in Gees (tekening: Annet Zuurveen)
GEES - Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de straffen die zijn opgelegd aan alle vier verdachten van de woningoverval in Gees, waarbij Koert Elders om het leven kwam.
Hoofdverdachten Abdelhak B. en Anouar K. kregen straffen van twaalf jaar opgelegd. Tegen hen was vijftien jaar geëist. Yero V. werd veroordeeld tot zes jaar, tegen hem was dertien jaar geëist. Verdachte Fidan J. ging vrijuit omdat de rechter het OM niet ontvankelijk verklaarde.
Lees meer: Dode bij woningoverval in Gees
De straffen van de verdachten vielen lager uit vanwege vormfouten in het proces. De rechter vindt dat het OM heeft geprobeerd de rechtbank te misleiden. "Er is inbreuk gedaan op de gang van de rechtsorde en dat schaadt het vertrouwen", aldus de rechtbank afgelopen vrijdag.
Lees meer: Verdachte dodelijke woningoverval Gees gaat vrijuit
Het OM liet zaterdag weten de gang van zaken rond de vormfouten te betreuren, maar bestrijdt dat het de rechtbank wilde misleiden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.