Hoogeveen sterkste in topper tegen LTC

VOETBAL - Hoogeveen heeft dankzij een 5-1 overwinning op LTC de spanning weer teruggebracht in de 3e klasse D.
Door de overwinning hebben beide ploegen 41 punten na 21 wedstrijden. Omdat Lutten tegen SVN'69 gelijk speelde, gaan beide ploegen aan de leiding in 3D
In een gelijk opgaande beginfase van de wedstrijd, kregen beide ploegen een goede kans, maar Brian Leepel en Maik Molanus misten goede kansen. De thuisclub kwam na 23 minuten op voorsprong. Jesse de Haas schoot de 1-0 achter doelman Jelle van der Veen binnen.

Voorsprong

Ruim vier minuten later was het Eduard Kobes die de 2-0 binnenschoot. Uit de tweede corner van de wedstrijd verraste Kobes Van der Veen in de korte hoek.
LTC stond ook bij de 3-0 slecht te verdedigen, waardoor de jarige De Haas zijn tweede van de middag kon binnentikken.

Spanning

Na rust gebeurde er lange tijd niets. LTC was wel sterker, zonder dat het veel kansen kreeg, terwijl Hoogeveen zich beperkte tot verdedigen. In de 65ste minuut bracht Jarno Buist, met een kopbal uit een corner, de spanning weer een beetje terug in de wedstrijd (3-1).
Na de tegentreffer was Hoogeveen weer bij de les. Invaller Ruben Roemahlewang bepaalde met twee treffers de eindstand op 5-1.