Veroorzaker dodelijk ongeluk A37 deze zomer voor de rechter

De ravage na het ongeval op de A37 (Rechten: archief Persbureau Meter)
De ravage na het ongeval op de A37 (Rechten: archief Persbureau Meter)
ASSEN/HOOGEVEEN - Hij wilde helpen bij een ongeluk, maar moest dat met de dood bekopen. De 43-jarige Kasper Wulff uit Hoogeveen kwam in december 2016 om bij een ongeluk op de A37. Ruim anderhalf jaar later, op 24 juli, moet de veroorzaker zich verantwoorden voor de rechtbank in Assen.
Het is dinsdagavond 27 december 2016, de dag na Kerst. Op rijksweg A37 bij Hoogeveen schaart rond half zes een auto met aanhanger, waarna het voertuig over de kop slaat. De auto wordt bestuurd door de dan 82-jarige vader van Kasper Wulff.

Lees meer: Dode bij ongeval op A37 bij Hoogeveen

De man belt met zijn familie om hulp te vragen, terwijl de politie de weg gedeeltelijk afzet. Wulff schiet zijn vader onmiddellijk na het telefoontje te hulp, maar als hij eenmaal op de plaats van het ongeluk is, gaat het verschrikkelijk mis.
Een 50-jarige man uit Elim merkt de politieauto die de weg afzet te laat op en knalt er bovenop. Vervolgens botst zijn voertuig tegen de auto van de vader van Wulff. Kasper heeft geen schijn van kans en overlijdt op de plaats van het ongeluk.

Lees meer: Veroorzaker dodelijk ongeluk A37 had te veel gedronken

Uit een bloedonderzoek blijkt dat de man uit Elim teveel heeft gedronken. Het Openbaar Ministerie legt hem het veroorzaken van een ongeval met dodelijke afloop tenlaste.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.