GOMOS heeft geen kind aan Forward

GOMOS eenvoudig langs Forward (Rechten: RTV Drenthe/René Posthuma)
VOETBAL - GOMOS deed donderdag uitstekende zaken door het inhaalduel tegen de studenten van Forward met 4-0 te winnen. De ploeg uit Norg heeft één verliespunt meer dan koploper Stadspark. Beide ploegen spelen op 13 mei nog tegen elkaar.
De thuisploeg was even bang dat de studenten uit Groningen de wedstrijd waren vergeten toen, een kwartier voor aanvang van de wedstrijd, Forward nog niet op Sportpark Schapendrift was gearriveerd. Een telefoontje gaf duidelijkheid, de studenten reden 'al' in Norg. Door de tropische omstandigheden was een warming-up blijkbaar niet nodig.

Oppermachtig

GOMOS zette vanaf het eerste fluitsignaal van schieidsrechter Stoetman de gasten onder druk. Veel uitgespeelde kansen leverde het echter niet op omdat de ploeg van trainer Wim Bakering slordig was in de opbouw en de laatste pass vaak niet aankwam. Na twintig minuten spelen brak Jannes Siegers de ban. Na een goede actie van Ivo Drenth kon Siegers de verdiende 1-0 binnen schieten.
Ook na de voorsprong gaven de gasten niet thuis. GOMOS werd geen strobreed in de weg gelegd en na een 3-0 ruststand, door treffers van Van Esch en Van der Horst, scoorde de thuisclub na rust slechts één keer. De 4-0 kwam uit een prachtige vrije trap van Ramon Klok. De thuisclub verzuimde om de score verder uit te breiden, ondanks een aantal goede kansen.

Verliespunt

Door de overwinning bedraagt de achterstand op koploper Stadspark nog maar vier punten en heeft de ploeg uit Norg een wedstrijd minder gespeeld.