Noordscheschut heeft na spectaculaire zege alles in eigen hand

VOETBAL - Liefst acht goals werden er in Leek gemaakt bij VEV'67 tegen Noordscheschut. De Drentse ploeg stapte met 5-3 als winnaar veld en deed daarmee goede zaken in de strijd om lijfsbehoud.
"Een wedstrijd waar je bij had moeten zijn", zei trainer André Mulder na afloop. Zijn ploeg kwam via Nick Koster op voorsprong na twaalf minuten voetballen. Binnen het half uur moest Noordscheschut met tien man verder, Leon Vlietstra mocht na een opstootje gaan douchen. Toch kwam de ploeg kort voor rust op 2-0 dankzij Melvin Mol.

Voorsprong verdampt

De voorsprong verdampte snel in de tweede helft. Na tien minuten spelen stond het weer gelijk. Rense Dijk en Cedric Eeuwema scoorden namens de thuisploeg. "Daarna voelde je dat het alle kanten nog op kon", zegt Mulder. En dat bleek, want Noordscheschut kwam via een strafschop op 2-3. Melvin Mol benutte die in de 78ste minuut. Via twee keer Rijnald Vos liep Noordscheschut vervolgens uit naar 2-5. Jorno Broeders bepaalde kort voor tijd de eindstand op 3-5.

Nog vier punten pakken

Noordscheschut klimt door de overwinning naar de zesde plaats in de 1e klasse E, maar is nog niet zeker van lijfsbehoud. De verschillen in de middenmoot zijn en klein en veel ploegen moeten nog wedstrijden inhalen. Noordscheschut staat momenteel vier punten boven de nacompetitiestreep. "Dit was wel een cruciale", zegt Mulder. "We moeten de laatste vier wedstrijden nog vier punten pakken, denk ik."
Overigens werd Buitenpost vandaag kampioen van de 1e klasse E.