In beeld: Axman Challenge in Emmen

EMMEN - Volwassenen voelden zich vandaag weer even kind in Emmen. Voor de zesde keer is gerend, geploeterd en geklauterd over een parcours van 6,66 of 13,33 kilometer.
De deelnemers kwamen onder andere door de oude dierentuin, over het Raadhuisplein en de Es. Ook Wildlands, het Oranjekanaal en het Noordbargerbos zaten in het parcours, vol met obstakels, opgenomen.
Foto's
Fotografe Kim Stellingwerf maakte de volgende foto's
Buiten adem
"Het gaat nog wel, maar ik hoop wel dat we er bijna zijn", zegt een deelneemster die hapt naar adem bij hindernis 37. Het obstakel bestaat uit een grote open container gevuld met autobanden, waar de deelnemers overheen moeten klimmen.
"Ik voel me net een kleine jongen", zegt een man. "Ik loop de hele tijd met een glimlach op mijn gezicht." Hij is net al zwemmend het Oranjekanaal overgestoken en zit onder de modder.
Warmte
De organisatie heeft rekening gehouden met het warme weer en op verschillende plekken langs de route staan vrijwilligers met water en natte sponzen voor de deelnemers. "Ik heb nog geen wanklank gehoord", zegt organisator Jan Schutrups.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.