Stelling: Mijn trouw aan de baas wordt te weinig beloond

Wordt jouw trouw aan de baas te weinig beloond? (Rechten: Pixabay.com)
Wordt jouw trouw aan de baas te weinig beloond? (Rechten: Pixabay.com)
ASSEN - Werknemers die bijvoorbeeld 12,5, 25 of 40 jaar in dienst zijn voor dezelfde baas worden steeds kariger voor hun loyaliteit beloond.
Het aantal regelingen voor personeel dat 12,5, 25 of zelfs 40 jaar voor dezelfde baas werkt, volgt "een neergaande trend", zegt een woordvoerder van werkgeversclub AWVN in
.
Dat het bedrijfsleven steeds vaker afscheid neemt van jubileumbonussen is opmerkelijk: werknemers blijven namelijk redelijk honkvast, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Een kwart van alle werkenden zit al tien jaar op dezelfde plek. Van die groep is bijna de helft al meer dan twintig jaar niet van werkgever veranderd.
CBS-econoom Peter Hein van Mulligen zegt in De Telegraaf niet verbaasd te zijn over het feit dat werknemers in de toekomst minder in het zonnetje gezet worden. "De kans dat de jongeren van nu net zo vaak zo lang bij één werkgever blijven lijkt me klein. Ze moeten langer wachten op een vast contract, dus ik denk dat ze vaker van baan wisselen."

Stelling

Een bonus, borrel, slingers en gebak. Krijg jij een spreekwoordelijk gouden horloge bij een jubileum, oftewel wordt jouw trouw aan de baas gewaardeerd? Of wordt die loyaliteit aan de baas te weinig beloond?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Vrijdag ging de stelling over de koning: Ik ben trots op koning Willem-Alexander. Meer dan 75 procent is trots op onze koning. Er stemden 1.317 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.