Cao woningcorporaties dichtbij na acties

Leden van de vakbonden moeten zich nog over het onderhandelingsresultaat uitspreken (Rechten: archief RTV Drenthe)
Leden van de vakbonden moeten zich nog over het onderhandelingsresultaat uitspreken (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De acties bij de woningcorporaties lijken effect te hebben gehad. Vakbonden FNV, CNV en De Unie meldden vandaag dat er een "onderhandelingsresultaat" over een nieuwe cao is bereikt. Deze heeft een looptijd van twee jaar en gaat met terugwerkende kracht per 1 januari 2017 in.
Er is door de bonden en corporatiekoepel Aedes meer dan een jaar onderhandeld over de overeenkomst. De laatste tijd legden corporatiemedewerkers in verschillende delen van het land het werk neer om hun eisen kracht bij te zetten. Eind maart vond een landelijke actie plaats. Toen kwam zo'n 3.500 ontevreden medewerkers samen in Utrecht.

Lees meer: Medewerkers woningcorporaties staken voor meer loon en lagere werkdruk

De circa 25.000 corporatiemedewerkers krijgen nu onder meer een loonsverhoging van 3 procent per 1 augustus dit jaar. Daarnaast volgt een eenmalige nabetaling van 1,5 procent over 2017. Verder blijft er een loongebouw en krijgt iedere werknemer een gelijke salarisverhoging. Een voorstel van corporatiekoepel Aedes om hier verschil in te maken, ging van tafel.
Leden van de vakbonden moeten zich nog over het resultaat uitspreken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.