Zuidwolde vergroot zorgen Raptim, VKW en Beilen winnen

VOETBAL - In de 2e klasse L blijft het zowel bovenaan als onderaan de ranglijst spannend. Alhoewel de zorgen voor Raptim verder zijn toegenomen na de 1-3 nederlaag tegen Zuidwolde.
Bekijk hier:
De eerste kans in de wedstrijd was nog voor Raptim, maar binnen tien minuten nam Zuidwolde de leiding. Frans Capellen is terug van een blessure en is weer belangrijk voor zijn ploeg. Na slecht uitverdedigen kopte de spits de bal over doelman Sander Bunskoek binnen.
Capellen was bijna bij iedere aanval betrokken en scoorde vlak voor rust ook de 0-2. In de tweede helft besliste Martijn Spijkerman de wedstrijd door, na weer slecht uitverdedigen, de 0-3 binnen te tikken.
Raptim speelde bijna een half uur met een man minder na twee gele kaarten voor Ruben Hoving. Arnold Malkus bepaalde, uit een prachtige vrije trap, de eindstand op 1-3. Met nog vier wedstriden bedraagt de achterstand van Raptim op een p/d plek zes punten. Zuidwolde strijdt met Olyphia en Emmeloord om lijfsbehoud.

VKW en Beilen

VKW houdt de leiding in de titelstrijd na een zwaar bevochten overwinning op Stadskanaal. VKW kwam op eigen veld al na tien minuten op achterstand tegen de nummer vijf van de ranglijst, maar door doelpunten van Frits Nijstad en Frank Giesselbach trokken ze de drie punten toch naar zich toe. Hierdoor blijft de ploeg uit Westerbork koploper.
De grootste concurrent voor VKW is Beilen dat op eigen veld speelde tegen SC Erica dat op de achtste plaats geklasseerd stond. Bertus Wolters zette zijn ploeg op voorsprong met een afstandsschot in de 35e minuut. Na de rust kreeg Beilen de kans om de voorsprong te vergroten uit een strafschop en opnieuw was het Wolters die raak schoot. De thuisploeg won hierdoor met 2-0 en blijft in het spoor van VKW.
In de overige wedstrijden in de 2e klasse L ging Valthermond met 0-1 onderuit tegen Emmeloord en Germanicus wist met 3-0 te winnen van naaste concurrent Olyphia. Degradatiekandidaat Ruinerwold speelde met 2-2 gelijk tegen het hoger geklasseerde Heerde en loopt daardoor een punt uit op Raptim dat verloor van Zuidwolde.