Buitengebieden Hoogeveen krijgen glasvezel

HOOGEVEEN - De veendorpen rondom de gemeente Hoogeveen krijgen glasvezel. De buitengebieden van Tiendeveen, Noordscheschut, Nieuweroord, Hollandscheveld, Nieuw Moscou, Elim en Nieuwlande krijgen het snelle internet, nadat het benodigde aantal abonnementen is afgesloten.
Het aantal aanmeldingen is deze week van
naar 52,1 procent gestegen. Daarmee is de absolute ondergrens voor glasvezelinitiatiefnemer RE-NET om te starten met de aanleg bereikt. Bij een lager aantal dan 50 procent is het glasvezelproject niet rendabel; 1 procent staat voor ongeveer tien aansluitingen.

Bewoners overtuigen bewoners

Eddy Veenstra spreekt op de persconferentie van vandaag zijn dankbaarheid uit voor de ambassadeurs. "We hadden niet gekund zonder de bewoners die het vuur uit de sloffen hebben gelopen. Het moet van onderop komen en mensen moeten elkaar enthousiast maken. Het werkt gewoon het beste als bewoners andere bewoners overtuigen en dat is gelukt."

Goede verbinding nodig

Wethouder Jan Steenbergen is blij met de aanleg van glasvezel in de veendorpen. "Dit is fantastisch nieuws voor de inwoners. Snel internet is ook cruciaal voor de economische ontwikkeling van de gemeente. Bedrijven en inwoners in het buitengebied, en ook in de kernen, hebben goede verbinding nodig om mee te kunnen en blijven gaan met de ontwikkelingen in de toekomst. Met glasvezel haal je de modernste technologie met een enorme capaciteit in huis."

Miljoenenlening

RE-NET is een dochter-onderneming van Rendo. In Drenthe en Overijssel heeft RE-NET verschillende glasvezelprojecten lopen. Begin dit jaar lukte het samen met initiatiefnemers uit Pesse, Fluitenberg en Stuifzand om voor het project 'Zaanddörpen op Glas' voldoende aanmeldingen te krijgen. Van de provincie krijgt RE-NET daar een miljoenenlening voor.
RE-NET begint in september met de werkzaamheden rondom de veendorpen. In mei gaat het bedrijf in de zanddorpen boven Hoogeveen beginnen met het aanleggen van glasvezel.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.