FC Emmen ondanks vier tegengoals naar finale play-offs

VOETBAL - FC Emmen gaat na een zenuwslopende wedstrijd tegen NEC naar de finale van de play-offs.
De Nijmegenaren wonnen in eigen huis de tweede halve finale van de play-offs met 4-1 van de Emmenaren. Maar doordat de formatie van Dick Lukkien afgelopen donderdag in de eerste halve finale al met 4-0 van NEC won, gaat FC Emmen naar de finale en is de ploeg nog maar twee duels verwijderd van de eredivisie.
In de finale treft FC Emmen eredivisieclub Sparta. De Rotterdamse club bleek over twee duels te sterk voor FC Dordrecht (uit 2-1 winst, thuis 2-2). FC Emmen start donderdag met een thuisduel en moet zondag naar Het Kasteel. Donderdag begint de wedstrijd om 18.30 uur en de return in Rotterdam is om 14.30 uur.

2-0 achter binnen tien minuten

NEC vocht voor de allerlaatste kans en dat was vanaf het begin duidelijk. De Nijmegenaren kozen vanaf de aftrap voor de aanval en werden beloond met twee hele snelle goals. Anass Achahbar was de maker van de twee treffers. Beide goals waren geen overtuigende treffers, maar het zat NEC helemaal mee in de beginfase al mocht Emmen de goals zichzelf aanrekenen. De Drenten speelden in een te laag tempo, waren slordig in balbezit en niet scherp in de duels.

Bannink belangrijk

FC Emmen had het zwaar, heel zwaar, maar herstelde zich uitstekend. Sterker nog, dankzij een heerlijke goal van Alexander Bannink werd het 2-1 en was de marge weer hersteld. NEC moest er ineens weer vier maken. Emmen kreeg kort na de aansluitingstreffer meer kansen. Bannink tikte bijna zijn tweede van de middag binnen, maar raakte de paal en in de rebound stuitte ook Stef Gronsveld op het aluminium.

Flinke tik

Toch raakte Emmen de grip ook zomaar weer kwijt. In de slotminuten van de eerste helft ging het helemaal mis. Frank Sturing verlengde met zijn hak een mislukt schot en passeerde Dennis Telgenkamp voor de vierde keer en toen diep in blessuretijd ook de jonge Ole Romeny nog scoorde ging Emmen zwaar aangeslagen naar de kleedkamer: 4-1. NEC had het verschil nagenoeg goedgemaakt en had nog drie kwartier voor twee goals.

Overleven

In de tweede helft ging NEC op volle kracht op jacht naar de 5e treffer. Kansen kwamen er ook, maar Telgenkamp keerde een poging Romeny en Achahbar zag een kopbal op de lat uiteenspatten. Lukkien begreep dat het een kwestie van overleven was en bracht drie verse krachten (Lima voor Loen, Bilate voor Peters en Veendorp voor Bannink). Die wisselingen sorteerden effect. Langzaam maar zeker verdween de hoop bij NEC en Emmen kon in de slotfase steeds meer aan counteren denken. Kansen op een tweede goal kwamen er echter niet. Maar aan de andere kant bleven kansen ook uit, waardoor de Emmenaren zich zwaar opgelucht konden mengen in het feestgedruis met de meegereisde supporters.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.