Langverwacht kampioenschap WKE’16 eindelijk binnen

WKE'16 viert uitbundig bij de tweede titel op rij (Rechten: Twitter WKE'16)
VOETBAL - Het hing al lang in de lucht, maar door enkele tegenvallende resultaten in de laatste wedstrijden moest het kampioensfeest van WKE’16 in de 4e klasse D telkens uitgesteld worden. Vandaag was het na een ruime zege op EHS’85 alsnog raak. De Emmenaren wonnen met 5-2 en door het verlies van Titan is het tweede kampioenschap op rij een feit.
Sterk begin

WKE’16 bleek al vroeg in de wedstrijd de bovenliggende partij. Binnen een kwartier stond de club uit Emmen met 2-0 voor door doelpunten van Harold Wolters en Ferdy Poelman. Hiermee gingen beide ploegen de rust in.
Na rust gingen de Emmenaren door met scoren en opnieuw was het Poelman die de stand op 3-0 bracht. Door een strafschop kwam EHS’85 terug tot 3-1, maar niet veel later kreeg ook WKE’16 een penalty die benut werd door Henk Bakker.
Met nog tien minuten te gaan maakte Boy Mestemaker het laatste doelpunt voor EHS’85, maar nog geen twee minuten later zorgde Poelman met zijn derde doelpunt van de wedstrijd voor de 5-2 eindstand. Door de overwinning had WKE’16 één hand op de titel.

Resultaat Titan

Daarvoor waren ze nog wel afhankelijk van het resultaat van Titan, maar de enige concurrent om het kampioenschap ging met 4-2 onderuit tegen HOC en schakelde zichzelf daarmee uit. Hierdoor mocht WKE’16 definitief de tweede titel in twee jaar vieren.