Maan, Famke Louise en Mooi Wark op het TT Festival

Mooi Wark trad vorig jaar ook op (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
Mooi Wark trad vorig jaar ook op (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
De line-up voor het TT Festival is bekend. Onder andere Maan, Famke Louise en Mooi Wark komen naar Assen. Daarnaast spelen er vooral veel tribute bands op het festival.
De grootste kritiek vorig jaar was dat een grote hoofdact miste. Het festival trok toen met
ook minder bezoekers dan de jaren ervoor, ondanks het mooie weer. "We hebben daar dit jaar rekening mee proberen te houden", zegt projectleider van het festival Sander ten Bosch. Hij hoopt dit jaar veertigduizend bezoekers meer te trekken met het festival en uit te komen op 200.000 bezoekers.

'Famke Louise opgezocht'

De succesvolle metalband Blackbriar uit Assen opent, zoals al eerder gemeld, de donderdagavond. De band stond al eens eerder op het TT Festival, maar nog niet op het hoofdpodium op het Koopmansplein.
Lees meer: Metalband Blackbriar op TT Festival Assen
Traditiegetrouw spelen de mannen van Mooi Wark later die avond ook op het Koopmansplein. Iets wat wethouder Roald Leemrijse wel kan waarderen. "Ik sta dan gewoon mee te hossen."
Op het hoofdpodium op het Koopmansplein zijn met het TT Festival vooral veel tributebands te vinden. "Niet eerder waren er zoveel", aldus projectleider Ten Bosch. Zo wordt er een ode gebracht aan AC/DC, ABBA, Johnny Cash, The Stones en Metallica.
Op de Doevenkamp staat dit jaar een aantal Top 40-acts, zoals Maan, Famke Louise, Yung Felix en Tony Junior. "Ik heb Famke Louise even opgezocht op YouTube", zegt wethouder Leemrijse. "Tjonge, dat is wel razend populair."

Serieus geld

Maan en Famke Louise zijn op tijd in de avond gepland. Beiden spelen (op verschillende dagen) om tien uur 's avonds. "Zo proberen we al wat vroeger publiek te trekken naar de Doevenkamp", aldus organisator Ten Bosch. Hij is niet bang dat het te vol wordt op die locatie. "Er is ruimte voor achtduizend man, dat moet voldoende zijn. En anders nemen we maatregelen."
De dames treden overigens allebei een halfuur op. "Dat heeft met het budget te maken", volgens Ten Bosch. "Het gaat om serieus geld. Voor zo'n bedrag koop ik een autootje."
Op De Markt en de Jan Fabriciusstraat komen - naast rock - vooral veel bluesbands. De cast van de rocktheatervoorstelling Jumping Jack zal op vrijdagavond optreden. Ook Erwin Java treedt die avond op met z'n band. Naast een ode aan Jack Middelburg wordt in de TT-laan (Torenlaan) een ode gebracht aan Egbert Streuer.

Drie avonden

Het festival begint dit jaar op de donderdag, in plaats van op de woensdag. Sinds de TT-races op zondag zijn, is de belangstelling voor vier avonden feest in de binnenstad teruggelopen. Daarom is in overleg met de horecaondernemers, die de muziekpodia vullen, besloten het muziek- en motorfeest in de stad terug te brengen naar drie avonden.
Lees meer: TT Festival gaat terug naar drie dagen
Welke artiesten op het podium van RadioNL staan is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.