Cordis Roden gaat sluiten

RODEN - Cordis in Roden gaat dicht, dat is woensdagmiddag aan het personeel bekend gemaakt. Eind december 2008 sluit de catheterproducent de deuren. Daardoor verliezen zo'n 750 mensen hun baan.
Volgens Cordis heeft dit besluit te maken met een wereldwijde strategiewijziging.
Directie en de vakbonden hebben dinsdag en woensdag overleg gevoerd. Volgens FNV woordvoerder Hulshof wordt nog geprobeerd om voor een klein deel van het personeel ander werk te zoeken. Om 16.00 uur hebben ze daarover nog een gesprek met de directie van Cordis. Cordis zit sinds 1971 in Roden en kreeg de afgelopen jaren te maken met de ene ontslaggolf na de andere. De bonden verwachten dat door de sluiting van Cordis ook in de regio werkgelegenheid verloren gaat. Het gaat naar schatting om zo'n 2000 arbeidsplaatsen.
De gemeente Noordenveld heeft met ontzetting gereageerd op de sluiting van Cordis in Roden. Burgemeester Hans van der Laan zegt dat hij na de reorganisatie in 2005 wel een vermoeden had dat sluiting er aan zat te komen, maar dat hij toch bleef hopen op een betere afloop. Van der Laan is persoonlijk van de sluiting op de hoogte gesteld door de directie van Cordis.
Ook bij het personeel is het nieuws over de sluiting hard aangekomen. Nadat ze door de directie waren geïnformeerd wilden veel werknemers niets liever dan direct naar huis.
Pascal Nieuweland, voorzitter van de ondernemingsraad kan zich de reacties van het personeel wel voorstellen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.