Klip stapt op bij Waterleiding Maatschappij Drenthe

Tanja Klip
Tanja Klip
ASSEN - Gedeputeerde Tanja Klip van de VVD stopt per direct als president- commissaris van de Waterleiding Maatschappij Drenthe. Dat laat het college van gedeputeerde staten weten. De provincie is voor 50 procent aandeelhouder van de WMD en om die reden zat Klip namens de provincie in de Raad van Commissarissen.
Ook dijkgraaf Alfred van Hall van waterschap Hunze en Aa's, die op persoonlijke titel commissaris was, is opgestapt. Klip en Van Hall kunnen zich niet vinden in een beslissing van de Raad van Commissarissen van de WMD.

Beiden zijn het niet eens over 'de financiële zekerheidsstelling voor in erfpacht gegeven grond aan het nieuwe dierenpark'. Het nieuwe dierenpark komt op de Emmer es; grond die in bezit is van de WMD, maar die in erfpacht is gegeven aan de dierentuin. Een deel van de huidige dierentuin staat al op die grond, wat voor 30 jaar in erfpacht is gegeven. Voor de bouw van het nieuwe dierenpark is meer grond van de WMD nodig en de erfpacht wordt afgesloten voor 50 jaar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.