Hooiveld scoort, promotie naar Premier League heel dichtbij

Jos Hooiveld (archieffoto)
VOETBAL - Jos Hooiveld kan komend weekend met zijn club Southampton promoveren naar het hoogste niveau in Engeland, de Premier League.
De verdediger uit Zeijen won woensdagavond met 1-3 bij Peterborough en omdat de nummer drie in de Championship, West Ham United, gelijkspeelde hebben The Saints nog maar drie punten nodig in de resterend twee wedstrijden. Als Southampton aanstaande zaterdag weet te winnen bij Middlesborough, dan is promotie een feit.

De 28-jarige Hooiveld, die zijn loopbaan ooit begon bij SVZ en in Nederland onder andere uitkwam voor FC Emmen, SC Heerenveen en FC Zwolle, brak woensdagavond de ban voor Southampton. Al in de 5e minuut zorgde de Drent met het hoofd voor de 0-1 voorsprong. Het was voor Hooiveld, die voor de 37e keer in de basis stond in de competitie, alweer zijn zesde goal van het seizoen. Southamptons-spits Billy Sharp zorgde binnen tien minuten al voor de 0-2 en toen hij kort na rust ook nog de 0-3 maakte, was de wedstrijd beslist. Vijf minuten voor tijd scoorde Peterborough nog tegen. Op dat moment was Hooiveld al gewisseld.

Overigens is Reading als eerste club uit de Championship gepromoveerd naar de Premier League. Die club won gisteravond van Nottingham Forest en is niet meer te achterhalen voor West Ham. Uit de Championship promoveren de bovenste twee ploegen rechtstreeks. De nummers 3 t/m 6 spelen nog play-offs.