Stefanuskerk Beilen wordt opgeknapt

PROVINCIE - BEILEN - In de Stefanuskerk in Beilen is donderdagmorgen de Drentse versnellingsagenda geopend. De Drentse versnellingsagenda is een initiatief van de Provincie en het Drents Plateau.
Het gaat om een pot van 2,6 miljoen euro voor restauratie en herbestemming van leegstaande monumentale panden in Drenthe. Ook de Stefanuskerk in Beilen moet nodig worden opgeknapt.
De protestantse gemeente in Beilen maakt nu gebruik van twee kerken, de Pauluskerk en de Stefanuskerk. Waarschijnlijk moet de gemeente over een aantal jaren de Stefanuskerk afstoten. Om de kerk geschikt te maken voor optredens van bijvoorbeeld koren, is het nodig een nieuw en groter bijgebouw de bouwen, omdat nu de toiletten en ruimte voor koorleden om te pauzeren te klein is.
Ook moet het dak van de kerk worden aangepakt. De protestantse gemeente wil daarom bij de Drentse versnellingsagenda een aanvraag indienen voor de bouw van een nieuw bijgebouw.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.