Iwema speelt geen rol van betekenis in San Marino

MOTORSPORT - Jasper Iwema is zondag tijdens de Grote Prijs van San Marino niet verder gekomen dan de 21ste plaats.
De 125cc-coureur uit Hooghalen startte op het circuit van Misano vanaf de 17de plek, maar kon vanwege problemen met de afstelling van zijn motor geen rol van betekenis spelen.
Iwema eindigde op ruim een minuut van de Spaanjaard Marc Marquez die won voor zijn landgenoten Nicolas Terol en Efren Vasquez. In het algemeen klassement staat Iwema na 12 van de 18 wedstrijden op de 14de plaats.
De Grote Prijs van San Marino kreeg later op de dag een zwarte rand. De 20-jarige Japanse coureur Shoya Tomizawa, uitkomend in de Moto2, viel en kwam in aanraking met de motoren van Alex De Angelis en Scott Redding. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en daar zou hij aan zijn verwondingen zou bezwijken.