Marquez knokt zich naar zege in Moto2

ASSEN - Marc Marquez is de winnaar geworden van de Moto2. De Spanjaard klopte in de regen de Turk Kenan Sofuoglu en de Brit Bradley Smit. Michael van der Mark kwam binnen op de 22ste positie.


Marquez kreeg de overwinning niet cadeau. hij streed samen met Smith, Marquez, Sofuoglu en Takahashi om de overwinning. De Japanner Takahashi kwam vijf ronden voor het einde ten val en kon niet meer verder. Ook de leider in de tussenstand van het WK Stefan Bradl kon zijn draai niet vinden op het natte Assen. De Duitser lag op de negende plek toen hij in de GT-bocht onderuit schoof.


Kenan Sofuoglu ging een groot aantal ronden aan de leiding, maar leek teveel van zijn gevraagd te hebben. Toch wist hij de tweede positie vast te houden.


De Fransman Jules Cluzel had in de opwarmronde al problemen, hij schoof bij Stekkenwal onderuit, maar kon wel van start gaan.


Michael van der Mark kon het tempo niet helemaal bijbenen. Hij reed lange tijd op de laatste plaats rond. Maar steeg in de loop van de race, mede door diverse valpartijen een paar plaatsen.


Foto: racesport.nl

Meer over dit onderwerp:
Assen
Deel dit artikel: