Zoer zevende in eerste kwalificatie CH Twente

blauwendraad_5bb98caed3410684c12578ba0046511b.jpg
blauwendraad_5bb98caed3410684c12578ba0046511b.jpg
PAARDENSPORT - Springruiter Albert Zoer is vrijdag in Geesteren in de eerste kwalificatie voor de Grote Prijs van Twente zevende geworden.
De springruiter uit Echten bleef met Sam foutloos maar was 0,24 seconde langzamer dan de winnaar. De eerste prijs van 5500 euro was voor Gianni Govoni. De Italiaan stuurde de Franse merrie Love Affair na 66,04 door de finishlijn. Hij bleef de ervaren Brit John Whitaker met Argento net voor. Gerco Schröder werd derde. Angelique Hoorn uit Wanneperveen was met Sama vierhonderdste langzamer dan Zoer en werd achtste.
Hoorn die vrijdag bekend maakte dat de sportieve carrière van haar paard Blauwendraad's O'Brien (foto) voorbij is. Een nieuwe peesblessure zorgt ervoor dat het dier geen topsport kan bedrijven. De goedgekeurde dekhengst boekte met amazone Angelique Hoorn in het zadel veel succes en maakte geruime tijd deel uit van de nationale equipe.
Het dier raakte tijdens de training met een hindernishoogte van amper een meter gekwetst aan het linkervoorbeen. In september 2009 gebeurde hetzelfde, toen rechts. Het herstel duurde lang maar begin dit jaar maakte O'Brien toch zijn rentree. Tijdelijk tot het dier deze nieuwe blessure kreeg. Het paard zal nu verder door het leven gaan als dekhengst.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.