Vrijdag 16 september: Eendenborst met marshmallow van rode biet

PROVINCIE - Dit is een recept van Ronald Everts, chef de partie van Hotel ten Cate in Emmen:EendenborstKoud gebraden / Marshmallow van gerookte rode biet / Gel van earl grey / Pistache kruimMagret de Canard van 400 gram130 gram Rode bieten sapRookmot (beuken)100 gram Glucosestroop60 gram Eiwit8 gram Gelatine ½ stok Zoethout15 gram Earl grey theeSuiker6 gram Agar agarPeper en zoutAffilla CressVoor de Eendenborst:Snijd de eendenborsten op de huid schuin in zodat er ruitjes motief ontstaat (niet te diep insnijden!)Zet een koekenpan op het vuur en laat deze goed heet worden.

Voor de Marshmallow:


Voor de Gel van earl grey:


Het bord afmaken:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.