Mogelijk schadeclaim tegen Rendo-directeur

MEPPEL - De Raad van Commissarissen van Rendo overweegt een schadeclaim in te dienen tegen de eigen directeur. De directeur wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen bij de verkoop van een deel van Rendo aan Electrabel. Hij is op non-actief gesteld.
De directeur zou in 2006 ruim een miljoen euro hebben ontvangen van de toenmalige Nederlandse topman van Electrabel. Gemeenten zijn dat geld als aandeelhouder van Rendo Beheer mogelijk misgelopen. In de boeken van Rendo is de miljoen euro niet te vinden, zo verklaar voorzitter Jan Westmaas van de Raad van Commissarissen, die de gang van zaken scherp veroordeelt.

Oud-directeur Maus van L. van Electrabel wordt verdacht van het betalen van die steekpenningen. Hij werkte tot 2010 bij Electrabel en is nu bestuurslid van de Nederlandse Emissie Autoriteit. De oud-topman van Electrabel Nederland is in afwachting van het onderzoek geschorst.

Zie ook:

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.