Iwema boekt in kletsnat Le Mans beste resultaat ooit

MOTORSPORT - Jasper Iwema heeft op het cicruit van Le Mans in Frankrijk zijn beste resultaat geboekt uit zijn loopbaan. De Drent finishte in een kletsnatte race op de zevende plaats. Het was voor de Moto3-coureur de eerste keer dat hij dit seizoen in de punten reed.
De overwinning in Frankrijk ging naar Louis Rossi, die won voor eigen publiek. De tweede plaats, in de slijtageslag waarin 19 coureurs onderuit gingen, was voor de Spanjaard Moncayo en derde werd zijn landgenoot Rins. Luis Salom, van het Drentse RW Racing Team, finishte niet. Datzelfde gold ook voor toppers als Vinales, Faubel en Fenati.

Iwema startte na een paar matige trainingssessies vanaf de teleurstellende 25e plaats, maar na de 1e ronde was de 22-jarige coereur uit Hooghalen al opgeklommen naar de 14e positie. Daarna vielen de coureurs in de lichtste klasse als rijpe appelen en rustte er een vloek op de leidende positie. Eerst ging Faubel onderuit als leider, daarna Oliveira en als derde ging ook Vinales tegen het asfalt. Louis Rossi profiteerde daar optimaal van. De Fransman reed naar zijn eerste overwinning ooit en dat voor eigen publiek. Iwema profiteerde ook dankbaar van alle slippertjes voor hem en finishte zichtbaar opgelucht, na een stroef begin van het seizoen, op de zevende plaats.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap is de Duitser Sandro Cortese nog altijd de leider met nu 67 punten. Tweede staat Vinales met 55 punten en de derde plaats in de tussenstand is voor de Spanjaard in Drentse dienst, Luis Salom. Hij heeft 49 punten. Jasper Iwema staat na vier van de in totaal 18 races op de 18e plaats met 9 punten.