Drenthina degradeert naar tweede klasse

VOETBAL - Drenthina is gedegradeerd naar de tweede klasse. De Emmenaren verloren in de nacompetitie het tweede duel tegen SC Rouveen met 2-0. Na de 2-1 thuisoverwinning kwamen de Emmenaren op doelsaldo tekort om zich te handhaven in de eerste klasse.
In de eerste helft waren de beste kansen voor Drenthina. Tom Brinks, Mark Lubberts, Peter Koops en Willem Prins kregen goede mogelijkheden, maar waren niet bij machte om te scoren. SC Rouveen kon daar weinig tegen in brengen en zo eindigde de eerste helft zonder doelpunten (0-0).

In het begin van de tweede helft kwam Rouveen op voorsprong. Na een verkeerde terugkopbal van Stefan Holties kwam Rouveen aanvaller Berjan Nijboer binnen de zestien meter ten val in een duel met Silvan Reinders. Scheidsrechter Burema uit Bedum gaf niet alleen een strafschop, maar stuurde ook Silvan Reinders met rood van het veld. De strafschop werd benut door Carlo Dunnik. Een kwartier voor het einde viel de beslissing. Een voorzet van Robert Huisman ging via het lichaam van Jan Willem Zwols in het doel. Drentina probeerde daarna het tij nog te keren, kreeg ook kansen, maar zag geen kans om nog een verlenging uit het vuur te slepen.

Na een verblijf van twee jaar in de eerste klasse spelen de Emmenaren volgend seizoen weer een klasse lager.