Beilen in finale tegen Noordster

Sportief jaar Noordenveld
VOETBAL - Beilen heeft zich geplaatst voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Op neutraal terrein in De Blesse wonnen de Beilenaren met 4-0 van Lemmer.
Vanaf het begin was Beilen de bovenliggende partij. De ploeg speelde geconcentreerd en met een duidelijke wil om te winnen. Het kreeg ook kansen via Koen Hollemans, Marco Nijland en Lennart Hendriks. Maar de verdiende goal viel pas op slag van rust. Harryan Velthuis passeerde keeper Johan van der Linde van Lemmer met een mooie lob. Ook in de tweede helft kwam Beilen nauwelijks in de problemen. Toen Frank Polman na tien minuten spelen, op aangeven van Koen Hollemans, de tweede treffer scoorde was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Lemmer was verslagen. Door doelpunten van Koen Hollemans en opnieuw Harryan Velthuis liep Beilen nog uit naar een royale 4-0 overwinning.

Door deze overwinning speelt Beilen komende zondag in de finale tegen Noordster, dat met 5-2 won van Stadskanaal. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van Read Swart in De Knipe en begint om 14.00 uur.